Steak filet met witte wijn, tomaat en ui
De gebakken ui – cippolo – bepaalt de smaak van dit eenvoudige gerecht.
De witte wijn bezorgt de ui bovendien nog een andere bijkomende smaak.
De gebakken ui – cippolo – bepaalt de smaak van dit eenvoudige gerecht.
De witte wijn bezorgt de ui bovendien nog een andere bijkomende smaak.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 1 grote, stevige tomaat
- 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie
- 1 dl witte wijn
- 4 filets van steaks (2 cm dik)
- zout & peper
- Bereiding: Snij de ui zo fijn mogelijk. Snij ook de tomaat in blokjes.
- Sauteer de ui in een pan met de olijfolie tot hij doorzichtig is.
- Voeg de wijn toe wanneer de ui doorzichtig is en hou nog even op het vuur tot de wijn verdampt is.
- Leg nu de steak filets op de ui en bak ze bruin aan beide zijden.
- Kruid met zout en peper.
- Voeg de tomaat toe en laat nog een minuut op het vuur alvorens op te dienen.
- Tip van de chef:
- Bij dit gerecht past zeker in een pan of wok gebakken broccoli, sluimererwten, en/of champignons. Voor iets extra voeg je wat marjolein toe, net voor het opdienen.
