Steak tagliata met rucola en Parmezaan
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 600 g rundssteak
- Solo
- 1 zakje rucola
- 100 g Parmezaan
- olijfolie
- Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Verhit een klont Solo in een braadpan en laat lichtbruin aankleuren.
- Leg de steak in de hete pan en bak hem ongeveer 3 minuten aan deze zijde. Kruid met peper en zout en draai om. Bak ook de andere kant 3 minuten en kruid opnieuw. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer bakken.
- Haal de steak uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie dichtbij de warmtebron.
- Was de rucola en droog hem. Dresseer een handvol op elk bord en kruid met peper, zout en een paar druppels olijfolie.
- Snijd de steak in repen van een halve centimeter dik. Leg er per bord 4 à 5 op de rucola.
- Werk af met parmezaankrullen die je maakt met behulp van een dunschiller
