Stoofpotje met boleten en worstjes
Maak van perugine worst, aubergine en tomaten dit heerlijke gerecht. De saus wordt gemaakt van gevogeltefond, rode wijnazijn en de kastanjes geven een lekkere bite aan het gerecht.
Met gestoofde worstjes, aubergine en tomaten zet je dit heerlijke gerecht op tafel. De saus op basis van gevogeltefond, rode wijnazijn combineert uitstekend met het gerecht en de kastanjes geven een lekkere bite.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 aubergines
- 50 g Solo margarine
- 1 teentje look gepeld
- 1 takje rozemarijn
- 2 tomaten
- 500 g paddenstoelen (boleten), in twee gesneden
- 240 g gekruide varkensworst
- 3 el rode wijnazijn
- 150 ml gevogeltefond
- 80 g kastanjes
- Schil de aubergines, snijd ze in rondjes en bak ze dan in een braad-/stoofpan in de helft van de Solo met het teentje look en het takje rozemarijn.
- Ontpit de zwarte tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze op de aubergines.
- Stoof in een andere braad-/stoofpan in de rest van de Solo de boleten en de worstjes en blus ze op het einde van de kooktijd met de rode wijnazijn en de gevogeltefond.
- Leg de boleten en de worstjes in de stoofpan met de aubergines en de tomaten. Voeg de kastanjes en de jus van de worstjes toe en laat 5 min. afgedekt staan.
- Dit is een recept van “Le Creuset”
