Stoofpotje van varkensvlees met Duvel en Luikse stroop
van Gaëtan Colin
Echt iets van bij ons: een stevig stoofpotje van varkensvlees met Duvel en Luikse stroop. Serveer er verse frietjes bij en je hebt een mégahit!
Geef score
Kooktijd3 uur
Porties

- 1 kg varkenskarbonade
- 50 g Solo Vloeibaar
- 1 ui
- 3 wortelen
- 1 dl Duvel
- 2 eetlepels Luikse stroop
- 8 dl vleesbouillon
- 200 g sluimererwten
- Snij de ui en wortelen in grote brunoise.
- Snij het vlees in stukken en bak het bruin in Solo Vloeibaar.
- Voeg de ui en de wortelen toe.
- Blus met Duvel en voeg de Luikse stroop toe. Laat tot de helft inkoken en overgiet dan met de vleesbouillon.
- Laat 2 uur en een kwartier sudderen op een zacht vuur.
- Dien op met rijst en sluimererwten.
