use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tajine van lamsvlees en lentegroenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Tajine van lamsvlees en lentegroenten
  • 400 g lamsfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g fijne worteltjes
  • 150 g suikererwten
  • 0.5 eetlepel shoarmakruiden
  • zout
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 koffielepel kaneel
  • peper (versgemalen)
  1. Snij het vlees in grove stukken. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.
  2. Snij de knoflookteentjes in plakjes.
  3. Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
  4. Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
  5. Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
  6. Schep de Solo en de groenten erdoor.
  7. Voeg 3 eetlepels water toe.
  8. Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
  9. Schep het gerecht regelmatig om.
  10. Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.

Wat voor score geef jij dit recept?