Tajine van lamsvlees en lentegroenten
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 400 g lamsfilet
- 2 teentjes knoflook
- 250 g fijne worteltjes
- 150 g suikererwten
- 0.5 eetlepel shoarmakruiden
- zout
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 1 koffielepel kaneel
- peper (versgemalen)
- Snij het vlees in grove stukken. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.
- Snij de knoflookteentjes in plakjes.
- Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
- Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
- Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
- Schep de Solo en de groenten erdoor.
- Voeg 3 eetlepels water toe.
- Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
- Schep het gerecht regelmatig om.
- Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.
