use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Thaise gehaktballetjes met zoet-vurige dipsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Thaise gehaktballetjes met zoet-vurige dipsaus

Thaise gehaktballetjes met zoet-vurige dipsaus

Skip de nootjes en de chips bij je aperitief. Zorg zelf voor wat extra pit met deze Thaise gehaktballetjes en een pikante dipsaus.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de dipsaus:
  • 2 rode chilipepers
  • 250 ml rijstazijn
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 150 g rietsuiker
  • 1 teen knoflook
  • Voor de gehaktballetjes (+/- 20 stuks):
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 stengel citroengras
  • 2 sjalotten
  • 1 stukje verse gember (2 cm)
  • 1 el vissaus
  • 0.5 rode paprika
  • 100 g broodkruim of chapelure
  • 1 ei
  • 3 el korianderblaadjes
  • 2 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak eerst de dipsaus. Snijd hiervoor de chilipepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in flinterdunne reepjes. Doe de rijstazijn, de sojasaus en de suiker in een pannetje. Pel het teentje knoflook en pers het boven het pannetje uit. Doe de gesnipperde chilipeper erbij en breng het aan de kook. Laat de vloeistof in 10 minuten zachtjes inkoken tot een saus. Laat de saus afkoelen.
  2. Maak in een kom het gehakt met een vork los. Snijd het witte gedeelte van het citroengras en de sjalotten heel fijn. Schil en rasp het stukje gember. Meng citroengras, sjalotten en gember met de vissaus door het gehakt. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne dobbelsteentjes. Werk de paprikablokjes ook door het gehakt. Meng als laatste het broodkruim, het losgeklopte ei en de koriander met een vork door het gehakt tot het een mooie homogene massa is.
  3. Draai van het gehakt balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Verhit de vloeibare margarine in een antikleefpan en bak hierin de gehaktballetjes in een vijftal minuten aan alle kanten mooi bruin en gaar.
  4. Serveer de gehaktballetjes warm of koud met een schaaltje vurige dipsaus erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.