use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vanille ijs met ijsroommachine

Recept van mike5410.
Vanille-ijs maken met een ijsmachine: hoe doe je dat? Dankzij dit recept smaakt je zelfgemaakte ijs even lekker als dat van de ijsboer. Begin er meteen aan!

Recept van mike5410.
Vanille-ijs maken met een ijsmachine: hoe doe je dat? Dankzij dit recept smaakt je zelfgemaakte ijs even lekker als dat van de ijsboer. Begin er meteen aan!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Porties
     
    4
recipe image Vanille ijs met ijsroommachine
  • 3 eierdooiers
  • 150 gram suiker
  • 3.5 dl volle melk
  • 2 dl room (minstens 35%)
  • 1 vanillestokje
  1. Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een witgele massa. Kook daarna de melk samen met de room en het opengesneden vanillestokje. Snij het open met een scherp mesje. Wanneer dit kookt haal je het vanillestokje eruit en verwijder je de laatste vanillezaadjes uit het stokje. Deze doe je bij de melk. Giet dit langzaam in meerdere keren bij de suiker-eiermengsel en roer dit volledig vlak. Verwarm nadien de massa opnieuw maar het mag niet meer koken. Als het een lichte pudding is (het loopt trager van de houten lepel) dan is het ok. Laat het afkoelen. Schep de massa in de ijsroommachine en laat 45 minuten draaien tot het ijs volledig glad is.

Wat voor score geef jij dit recept?