Velouté van knolselder met mascarpone
Zin in vergeten groenten? Deze velouté van knolselder smaakt heerlijk als hapje of voorgerecht. Lekker romig en vullend.
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 4 blokjes Knorr kippenbouillon
- 1 ui
- 0.5 knolselder
- 1 dikke aardappel
- 1 teentje knoflook
- 2 el Solo Vloeibaar
- 1 laurierblad
- 125 g mascarpone
- Los de bouillonblokjes op in 2 liter kokend water.
- Pel en snipper de ui. Snijd de knolselder doormidden en schil hem. Snijd hem in schijven en daarna in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Verhit een kookpot en doe er de Solo vloeibaar in. Voeg de ui toe en pers er het teentje knoflook bij. Laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de knolselder- en de aardappelblokjes toe en stoof ze een vijftal minuten.
- Overgiet met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en draai het vuur op halve kracht. Laat de soep in een twintigtal minuten gaarkoken.
- Mix de soep glad met de staafmixer.
- Roer er net voor het opdienen de mascarpone door en serveer heet in mini-soepkommetjes of verrines.
