use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vlaams stoofvlees

Met dit Vlaams stoofvlees recept zet je heerlijk zacht gegaard stoofvlees gerecht op tafel. Door stoofvlees met bier af te blussen en zoete groenten toe te voegen wordt deze stoofpot nog rijker van smaak. Een smakelijk stoofgerecht voor een koude winterdag!

Een lekker Vlaams stoofvlees recept van zacht gegaard stoofvlees. Door stoofvlees met bier af te blussen en te stoven met zoete groenten wordt deze stoofpot nog rijker van smaak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd2 uur 15 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    6
recipe image Vlaams stoofvlees
  • 800 g rundstoofvlees
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 2 grote uien
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 teentjes look
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el azijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml runderbouillon
  • 330 ml bruin bier (1 flesje)
  • 1 bruine boterham
  • 2 el graanmosterd
  • 1 el maïzena
  1. Snijd het stoofvlees in blokjes van 4 cm. Verhit 2 eetlepels Solo in een stoofpot. Bak het vlees in de stoofpot aan alle kanten bruin.
  2. Schil intussen de appel, snijd hem in kleine blokjes voeg ze toe aan het stoofvlees. Doe er de fijngesneden look, de tomatenketchup, de bruine suiker, de azijn, de tijm en de laurier bij. Roer alles door elkaar en laat kort bakken. Blus af met het bruine bier. Voeg de bouillon toe en breng alles opnieuw aan de kook.
  3. Schil intussen de appel, snijd hem in kleine blokjes voeg dit toe aan het stoofvlees. Doe er de fijngesneden look, tomatenketchup, bruine suiker, azijn, tijm en laurier bij. Breng dit samen met de bouillon aan de kook. Blus daarna af met bruin bier.
  4. Besmeer een snede brood met graanmosterd en leg die bovenop het vlees. Laat de pot met deksel erop anderhalf tot twee uur stoven op een zacht vuurtje. Heb je graag een dikkere saus? Bind ze dan net voor het opdienen extra met wat Maïzena.
  5. Serveer met verse frietjes.

Wat voor score geef jij dit recept?