Witloofrolletjes met gerookte zalm en mascarponesaus
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 30 g Solo
- zout
- nootmuskaat
- 8 mooie stronkjes witloof
- peper
- 8 plakjes zachte, gerookte zalm
- 250 g mascarpone
- 2 eetlepels citroensap
- 50 g gruyère
- Maak het witloof snel schoon onder koud, stromend water.
- Verwijder eventueel de beschadigde blaadjes en de bittere kern aan de onderkant.
- Laat 30 g Solo smelten in een pan en leg er het witloof in.
- Laat het stoven op een klein vuur gedurende 30 minuten en draai de stronkjes ondertussen regelmatig om; voeg zout en peper toe.
- Boter een vuurvaste schotel in.
- Rol elk witloofstukje in een plakje gerookte zalm en leg in de gratinschotel.
- Laat de mascarpone smelten in de pan met het bakvocht van het witloof.
- Voeg het citroensap toe en kruid met nootmuskaat.
- Proef en breng de saus eventueel nog meer op smaak met een beetje peper.
- Giet die saus over het witloof en bedek met geraspte gruyère.
- Plaats de schotel in de voorverwarmde oven, laat 15 minuten bakken en laat daarna gratineren. Dien op met pasta of met aardappelpuree.
