Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwijder de steeltjes van de spinazie en was hem voorzichtig. Laat goed uitlekken. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel het teentje knoflook en pers het.
Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de knoflook toe en laat kort meestoven. Voeg de spinazie toe en stoof een drietal minuten, tot het volume geslonken is tot ongeveer een vierde. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Houd apart.
Geef de zalmfilet een horizontale inkeping en plooi hem open. Kruid met peper en zout en beleg hem met de spinazie. Rol het stuk zalm op en prik het vast met enkele tandenstokers (of bind het op met keukentouw). Leg de zalmrollade in een ovenschaal en leg er nog enkele klontjes Solo op. Schuif de schaal in de oven en laat 20 minuten garen.
Pel de tweede sjalot en snipper hem fijn. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een sauspannetje en fruit er de sjalot in. Blus met de witte wijn en de room en voeg er het verkruimelde bouillonblokje en een eetlepel mosterd aan toe. Roer goed met de klopper en laat een tiental minuutjes inkoken. Voeg er op het laatste moment 4 eetlepels gehakte dille aan toe.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de zalmrollade uit de oven en snijd hem voorzichtig in plakjes. Leg op elk bord twee plakjes van de rollade en schik er de tagliatelle bij. Lepel er wat van de dilleroomsaus overheen en serveer meteen.