Zalmtartaar met zeekraal
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eetlepels light room
- 100 g zeekraal
- 300 g ontvelde zalmfilet
- 2 eetlepels citroensap
- 1 koffielepel fijngehakte dille
- 1 eetlepel bieslook
- 1 sjalotje
- zwarte peper
- handvol notensla
- fleur de sel
- dille (enkele takjes)
- extra vierge olijfolie
Voorbereiding
- Zeekraal smaakt erg zout. Je kan het best 15 minuten laten ontzouten in water.
Bereiding
- Hak de zalmfilet en de zeekraal fijn.
- Meng in een kom de zalm, de zeekraal, de light room en het citroensap.
- Voeg de dille, de bieslook en de sjalot toe en peper het geheel.
- Zet dit mengsel tenminste 20 min. koel weg.
- Bedek de borden met de notensla. Vorm met een ring (of uitsteekvormpje) 4 goed aangedrukte hoopjes en leg ze op de sla.
- Versier met een takje dille, fleur de sel en een straaltje olijfolie.
- Dien op met een knapperig stokbrood of roggebrood.
