use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zalmtartaar met zeekraal

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Zalmtartaar met zeekraal
  • 2 eetlepels light room
  • 100 g zeekraal
  • 300 g ontvelde zalmfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel fijngehakte dille
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 sjalotje
  • zwarte peper
  • handvol notensla
  • fleur de sel
  • dille (enkele takjes)
  • extra vierge olijfolie
Voorbereiding
  1. Zeekraal smaakt erg zout. Je kan het best 15 minuten laten ontzouten in water.
Bereiding
  1. Hak de zalmfilet en de zeekraal fijn.
  2. Meng in een kom de zalm, de zeekraal, de light room en het citroensap.
  3. Voeg de dille, de bieslook en de sjalot toe en peper het geheel.
  4. Zet dit mengsel tenminste 20 min. koel weg.
  5. Bedek de borden met de notensla. Vorm met een ring (of uitsteekvormpje) 4 goed aangedrukte hoopjes en leg ze op de sla.
  6. Versier met een takje dille, fleur de sel en een straaltje olijfolie.
  7. Dien op met een knapperig stokbrood of roggebrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.