Zo maak je tiramisu met Lotus speculoos
Recept van romyyke.
Tiramisu met speculoos scoort altijd! Bovendien tover je dit Italiaanse dessert zó uit je mouw. Maak er meteen werk van met dit heerlijke recept.
Recept van romyyke.
Tiramisu met speculoos scoort altijd! Bovendien tover je dit Italiaanse dessert zó uit je mouw. Maak er meteen werk van met dit heerlijke recept.
Geef score
Porties

- 125 gram Lotus speculooskoekjes
- 250 gram mascarpone
- sterke koffie
- 2 eierdooiers
- 1 eiwit
- 50 gram bloemsuiker
- 2 el amaretto
- cacaopoeder of Speculooscrumble
- Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn Leg ze op de bodem van een kom Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu
