feestelijk
Appeltaart met kaneel
Geef score
Kooktijd1 uur 30 min
Porties

- 500 g Solo
- 500 g tarwebloem
- 150 g poedersuiker
- 6 eidooiers
- 2 kl bakpoeder
- 32 g vanillesuiker
- 1 kg appelen (vraag naar stoofappelen)
- 20 g kaneel
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak het deeg door de bloem, de Solo, de poedersuiker en de eidooiers te mengen. Voeg het bakpoeder toe en meng goed. Verdeel het deeg vervolgens in twee gelijke delen.
- Rol het eerste deel van het deeg uit en plaats het in de bakvorm. Prik er gaatjes in met een vork en bestrooi met kaneel. Schik er vervolgens de geschilde en in stukjes gesneden appelen op. Bestrooi met vanillesuiker en kaneel. Rol ook het tweede deel van het deeg uit en leg het bovenop de appelen. Sluit de taart door de randen van beide deeghelften tegen elkaar te drukken.
- Bak de taart gedurende ongeveer een uur. Strooi er nog een beetje poedersuiker of kaneel over om af te werken. Heel lekker met een bolletje vanille-ijs!
