Chocolade-koffiecake
Serveer als vieruurtje eens wat anders dan chocolade bij de koffie. Meng ze allebei door het deeg van deze makkelijke chocolade koffiecake. Het resultaat is overheerlijk en verrassend.
Geef score
Kooktijd1 uur 5 min
Porties

- 300 g bloem
- 150 g suiker
- 3 el puur cacaopoeder
- 15 g bakpoeder
- 150 g walnoten en amandelen
- 150 g Solo
- 150 ml sterke koffie, instant
- 4 eieren
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Smelt de Solo en voeg toe aan het mengsel. Meng er vervolgens de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder doorheen. Voeg ook de koffie en de noten toe (de noten als allerlaatste).
- Giet het beslag in een lange bakvorm of in een broodvorm (ingevet en besprenkeld met paneermeel) en bak gedurende 45 minuten.
- Laat de cake afkoelen. Bedek met gesmolten chocolade en werk af met poedersuiker.
