Djaj m'qualli (tajine van kip met citroen en olijven)
Mmm… een echte Marokkaanse tajine met kip! Verwen iedereen met dit heerlijke gerecht uit het Zuiden en scoor tal van complimenten.
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 6 kippenbouten
- 6 kippenborsten
- groene en zwarte olijven (naar smaak)
- 2 citroenen (liefst gepekeld,gedurende 2 weken opgelegd in zout)
- 2 eetlepels Solo
- 2 uien (fijngehakt)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 koffielepel fijngehakte verse gember
- witte peper
- saffraan
Voorbereiding
- Snij de citroenen in stukjes
Bereiding
- Doe de ui en de look in de Solo stoven .
- Voeg er de gember , citroenen peper en saffraan bij en stoof er de kippenborsten en - bouten in gaar.
- Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven.
