Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwijder wat vel van de filet en snijd de filet 4 tot 5 keer in aan de velkant.
Wrijf de eendenfilet in met zout en wat versgemalen peper.
Bak de filet langs de velkant zonder vetstof, draai om en gaar 7 minuten in een oven van 180°.
Was 4 appels en snijd ze in vieren. Kleur ze in een beetje Solo en houd ze warm in de oven.
Doe de 4 overblijvende appels in een sapcentrifuge en vang het sap op.
Kook het in een steelpannetje tot 2/3 in.
Voeg enkele nootjes Solo toe op een heel zacht vuurtje en meng met een klopper. Zet opzij.
Brand de grof gemalen peper droog in een pan en voeg bij de appelsaus. Laat enkele seconden trekken.
Je kunt de saus eventueel filteren (door een fijne zeef gieten). Schik op de borden de appelkwartjes met daartussen plakjes eend, zodat ze een rozet vormen. Lepel de appelsaus rond de eend.