use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood en gruyèrekaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood en gruyèrekaas

Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood en gruyèrekaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 8 stukken witlof
  • 50 g Solo
  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 125 g light room
  • zout en peper
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • gehakte peterselie
  • 125 g geraspte gruyèrekaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de witlofstronken doormidden en neem de bittere kern eruit. Snij ze vervolgens in dunne reepjes en zweet kort aan in de Solo zonder te kleuren.
  2. Snij het eekhoorntjesbrood ook in dunne reepjes en voeg het toe aan het witlof en laat het 2 minuutjes meesudderen.
  3. Voeg de room toe en laat nog eens 2 minuten inkoken.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe.
  6. Verdeel het witlofmengsel in 4 gratineerschaaltjes en bedek ze met de geraspte gruyèrekaas.
  7. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C net zolang totdat de kaas mooi lichtbruin gegratineerd is.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.