use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde Alaska Pollak met sojascheuten en saus van passievruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde Alaska Pollak met sojascheuten en saus van passievruchten

Gegrilde Alaska Pollak met sojascheuten en saus van passievruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6

Ingrediënten
 

  • 800 g Alaska Pollak filet
  • Solo
  • Bloem
  • 15 aardappeltjes
  • 1 eetlepel tamari (kruid)
  • 2 eetlepels verse geitenkaas
  • 0.5 dl Noilly Prat
  • 0.5 dl witte wijn
  • 0,5 dl light room
  • 150 g Solo
  • 250 g sojascheuten
  • 100 g shitaké
  • 8 passievruchten
  • 1 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Dep de vis goed droog. Kruid de vis en wentel in de bloem. De overtollige bloem wat afkloppen en lichtjes in smeren met Solo.
  2. Gril de vis zodat er vierkantjes opkomen. Maak de sojascheuten en de shii-take schoon. Snij de champignons in fijne reepjes.
  3. Stoof de sojascheuten en de shii-take champignons apart in Solo. Voeg ze daarna samen en kruid met tamari en peper en zout .
  4. Kook de aardappeltjes met de pel. Pel ze en halveer in de breedte.
  5. Snijd het uiteinde recht zodat de aardappeltjes kunnen blijven rechtstaan.
  6. Hol ze lichtjes uit en vul op met de geitenkaas, en peper en zout.
  7. Halveer de passievruchten, hol ze uit en laat het vruchtvlees kort opkoken met een geutje water. Zeef de saus en voeg dan de Noilly prat en de witte wijn erbij en laat inkoken. Voeg dan de room toe, werk op met klontjes boter en breng op smaak met peper en zout.
  8. Leg de sojascheuten in het midden van het bord en de gegrilde vis er bovenop.
  9. Dresseer de saus rondom, leg de aardappeltjes tegen de rand van het bord en versier de vis met een schijfje citroen en het kruidenboeketje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.