Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 4 hele vissen (zeebaars - barbeel - forel of tong)
- 2 takjes citroengras
- 150 g wortel geschild en zeer fijn gesneden
- 2 koffielepels suiker
- 4.5 eetlepels limoensap
- 4 takjes koriander zeer fijn gesneden
- 4 teentjes look (gepeld en fijngesneden)
- 6 kleine pepers fijngesneden)
- 3 eetlepels vissaus
- 5 schijfjes limoen
- sla (blaadjes groene sla)
- Plet het citroengras in een vijzel.
- Maak diagonale sneden in de vis aan beide kanten.
- Leg de vis in een stoommand op een bedje van het geplette citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is.
- Doe de look en de wortel in een kom samen met de overige ingrediënten voor de dressing en roer alles onder elkaar.
- Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en leg de vis ernaast.
- Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.
