use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde kwartel met amandelkroketjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde kwartel met amandelkroketjes

Gevulde kwartel met amandelkroketjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eieren
  • 250 g varkens- of rundgehakt
  • 1 sjalot en 1 teentje look
  • 2 doosjes rozijnen
  • 4 ontbeende kwartels
  • 4 klontjes Solo in wikkel
  • 12 kleine stronkjes witloof
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 4 grote bintjes
  • een snuifje nootmuskaat
  • 100 g bloem
  • 200 g amandelschilfers
  • 0.5 l rundsfond
  • 1 eetlepel vijgenconfituur
  • 1 glas porto
  • bunsenbrandertje (optioneel)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Splits 1 ei en doe de eierdooier samen met het gehakt in een kom. Hou het eiwit apart.
  3. Pel en snipper de sjalot en het teentje look. Voeg ze bij het gehakt. Kruid met peper en zout. Voeg er ook de rozijnen aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
  4. Brand de resterende pluimpjes van de kwartels af met een bunsenbrander. Of prik erin met een vork en hou elk van de kwartels zo even boven het vuur.
  5. Vul de kwartels met het gehakt. Verhit 3 klontjes Solo in een braadpan en bak de kwartels langs alle kanten mooi bruin. Laat ze vervolgens 20 minuten verder garen in de oven.
  6. Gaar de schoongemaakte witloof in een pot met een klontje Solo, een scheutje water, peper, zout en de suiker. Doe het deksel op de pot en laat zo’n 15 minuten op een zacht vuurtje garen.
  7. Schil en kook de bintjes 20 minuten in gezouten water. Pureer ze en werk af met peper, zout, nootmuskaat en een klontje Solo.
  8. Let op: voeg geen melk of room toe, anders riskeer je dat de kroketjes opengaan bij het bakken. Laat de puree eerst afkoelen voordat je er kleine balletjes van rolt.
  9. Klop het resterende ei los en meng met het overgebleven eiwit. Rol de aardappelballetjes door de bloem, dan in het ei en daarna in de amandelschilfers. Je kan de schilfers best even pletten vooraleer je de balletjes ermee paneert, zo blijven ze beter kleven.
  10. Bak nu de kroketjes in een friteuse op 160°C. Op een hogere temperatuur zullen de amandelen verbranden. Doe de fond in een pannetje, samen met de vijgenconfituur, het glas porto en eventueel nog wat rozijnen. Laat voor de helft inkoken.
  11. Dresseer de kwartels op borden en overgiet met de saus.
  12. Serveer met de kroketjes en witloof.
Zelf kroketjes maken! 1. Maak een puree. Gebruik hiervoor liefst bloemige aardappelen (bv. bintjes) en zeker geen melk of room, opdat ze niet zouden openbarsten. 2. Rol de puree in de voor jou gewenste vorm. Rol ze eerst door bloem, dan door ei en ten slotte door paneermeel (of gebruik amandelschilfers of sesamzaadjes). 3. Laat de kroketjes idealiter een uurtje rusten in de koelkast alvorens ze te frituren op 160° C. Je kan amandelkroketjes ook kant-en-klaar in de winkel kopen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.