Gyros van groenteratatouille en Effi-saus met peterselie
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 1 el Solo Vloeibaar
- 2 uien in schijfjes gesneden
- 1 aubergine
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 1 middelgrote courgette (in dobbelsteentjes)
- 1 el gehakte look
- 4 volkoren pita's
- 100 g Effi Licht & Fris Komkommer-Dille
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el yoghurt
- aluminiumfolie
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een braadpan. Bak de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg er in kleine hoeveelheden de aubergines, de rode peper, de courgette en look aan toe. Breng op smaak met peper en zout en laat gedurende 10-15 minuten garen.
- Snijd de pita's open. Verpak ze in aluminiumfolie. Leg de verpakte pita's in de oven en warm ze gedurende 2 minuten op, 1 minuut aan elke kant. Verwijder de aluminiumfolie.
- Als de groenten beetgaar zijn, vul er de pita's mee. Verpak elke pita opnieuw in de aluminiumfolie en leg ze gedurende 4 minuten in de oven tot ze warm zijn.
- Meng ondertussen de Effi Licht & Fris, de peterselie en de yoghurt. Serveer de pita's onmiddellijk met de Effi-saus met peterselie.
