Kip met cola
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 kip (kipfilets)
- 3 dl melk
- muskaatnoot
- 50 g Solo
- zout en peper
- 1 kg aardappel (bloemige aardappelen)
- 2 eetlepels Bertolli extra Vergine
- 2 blikjes cola light
- 2 eetlepels fijne suiker
- 1.5 dl bruine fond
- scheutje limoensap
- Laat de cola, de suiker en de bruine fond inkoken tot de helft en voeg een scheutje limoensap, peper en zout toe.
- Bak de 4 kipfilets tot ze gaar zijn.
- Maak de puree: kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af.
- Voeg de melk, olijfolie en Solo toe en pureer de aardappelen.
- Kruid naar smaak met muskaat, peper en zout.
- Leg op elk bord een kipfilet in plakjes, overgiet dit met colasaus en schik de puree met behulp van twee eetlepels in drie ‘schuitjes' op het bord (zie foto).
