Mexicaanse wraps met kip uit de oven
Recept van Love to Cook.
Deze Mexicaanse wraps met kip uit de oven doen iedereen watertanden. Met lekker veel groentjes en een heerlijk laagje gesmolten kaas. Probeer zelf het recept.
Recept van Love to Cook.
Deze Mexicaanse wraps met kip uit de oven doen iedereen watertanden. Met lekker veel groentjes en een heerlijk laagje gesmolten kaas. Probeer zelf het recept.
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 2 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 500 gram kipfilet in reepjes
- 400 gram zwarte bonen in blik afgespoeld en uitgelekt
- 1 tl gemalen komijn
- 8 kleine tortillawraps
- 125 ml creme fraiche
- 75 gram geraspte kaas
- 1 zak (400 gram) Mexicaanse roerbakgroenten
- hot chili saus voor erbij
- guacamole zelf gemaakt of kant en klaar voor erbij
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui op matig vuur 2-3 minuten. Voeg de reepjes kip toe en bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee. .
- Meng er de bonen en komijn door en bak alles nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s.
- Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met crème fraîche en bestrooi met de kaas. Bak de wraps 20-25 minuten in de oven goudbruin.
- Serveer met de guacamole, hot chili saus en eventueel een salade met ijsbergsla.
