diner voor twee
Ovenschotel met vegetarisch gehakt, prei en pinda's
Heerlijke vegetarische ovenschotel met zoete aardappelen, prei, pinda's en natuurlijk Becel Original vloeibaar en vegetarisch gehakt. Een vegetarische maaltijd was nog nooit zo lekker en eenvoudig zelf te maken.
Recept vegetarische ovenschotel maken met zoete aardappel, vegetarisch gehakt, prei en pinda's. Vegetarisch recept voor 2 personen.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g zoete aardappels (met oranjevruchtvlees)
- 450 g prei (of 400 g panklare prei)
- 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
- 175 g vegetarisch gehakt
- 2 tl pittige kerriepoeder
- 1 dl halfvolle melk
- 2 el grof gehakte ongezouten pinda's
- 1 el fijngeknipte bieslook
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
- Kook de prei 4 minuten met aanhangend water en giet hem af. Schep het vegetarische gehakt, de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor en doe het mengsel over in twee met Becel Original ingevette ovenschalen of 1 grote ovenschaal.
- Giet de aardappelen af laat ze droogstomen en prak ze met een vork grof. Schep er de melk, peper naar smaak en de rest van de Becel door en schep het aardappelmengsel op het preimengsel.
- Strooi de pinda’s erover en zet de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het vegetarische gerecht gratineren en door en door warm worden. Neem de ovenschalen uit de oven en bestrooi met het bieslook.
