use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
diner voor twee

Ovenschotel met vegetarisch gehakt, prei en pinda's

Heerlijke vegetarische ovenschotel met zoete aardappelen, prei, pinda's en natuurlijk Becel Original vloeibaar en vegetarisch gehakt. Een vegetarische maaltijd was nog nooit zo lekker en eenvoudig zelf te maken.

Recept vegetarische ovenschotel maken met zoete aardappel, vegetarisch gehakt, prei en pinda's. Vegetarisch recept voor 2 personen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Porties
     
    2 porties
recipe image Ovenschotel met vegetarisch gehakt, prei en pinda's
  • 500 g zoete aardappels (met oranjevruchtvlees)
  • 450 g prei (of 400 g panklare prei)
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 2 tl pittige kerriepoeder
  • 1 dl halfvolle melk
  • 2 el grof gehakte ongezouten pinda's
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de prei 4 minuten met aanhangend water en giet hem af. Schep het vegetarische gehakt, de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor en doe het mengsel over in twee met Becel Original ingevette ovenschalen of 1 grote ovenschaal.
  3. Giet de aardappelen af laat ze droogstomen en prak ze met een vork grof. Schep er de melk, peper naar smaak en de rest van de Becel door en schep het aardappelmengsel op het preimengsel.
  4. Strooi de pinda’s erover en zet de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat het vegetarische gerecht gratineren en door en door warm worden. Neem de ovenschalen uit de oven en bestrooi met het bieslook.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.