use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tarte tatin van mango

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Tarte tatin van mango
  • 2 rijpe mango’s
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 100 g Solo (op kamertemperatuur)
  • 300 g kristalsuiker
  • 1 pak vers bladerdeeg
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en doe er de mangoblokjes in.
  4. Strooi er de helft van de kristalsuiker over en laat een vijftal minuutjes zachtjes stoven tot de mangoblokjes lichtjes beginnen te karameliseren. Neem de pan van het vuur.
  5. Bestrijk een lage bakvorm van 24 cm diameter met Solo vloeibaar. Verdeel hierover de gestoofde mangoblokjes en de Solo wikkel in kleine blokjes. Bestrooi met de resterende kristalsuiker.
  6. Rol het vel bladerdeeg open en leg het op de mangoblokjes. Druk het voorzichtig tegen de wand van de bakvorm en snijd het deeg eventueel wat bij als het over de randen hangt. Prik een paar keer in het deeg met een scherp mes, zodat de stoom kan ontsnappen.
  7. Schuif de taart in de oven en bak ze gaar in een 20-tal minuten. Neem de taart uit de oven en stort ze uit op een bord, zodat de mango aan de bovenzijde komt te liggen.

Wat voor score geef jij dit recept?