Gazpacho
De Spaanse Gazpacho is de soep bij uitstek om tijdens het aperitief als heerlijk verfrissende tapas te serveren. Bereid op basis van tomaat en knoflook, heeft ze niet alleen een zeer kwieke smaak, ze wordt bovendien ijskoud geserveerd. Uiteraard kan je er ook gewoon voor opteren de gazpacho als voorgerecht te serveren. Je zal al snel merken dat de soep niet alleen de honger stilt, maar ook de dorst lest.
Hoewel je tegenwoordig al hier en daar gazpacho met vlees of bouillon aantreft, is dit helemaal niet het geval in het originele recept.
Weetje: Het originele recept van de gazpacho dateert reeds van voor de Romeinse tijd. Spaanse herders namen de soep toen als maaltijd mee op hun tochten.
Een eenvoudiger soep heb je nooit bereid
Gazpacho is het perfecte bewijs dat de lekkerste gerechten niet altijd moeilijk klaar te maken zijn. Het aantal ingrediënten is vrij beperkt en de verwerking ervan heel eenvoudig.
Wat je nodig hebt om een heerlijke gazpacho te bereiden? Simpel:
- Tomaten
- Wit toastbrood
- Rode paprika's
- Citroensap
- Extra virgine olijfolie van een goede kwaliteit
- Wijnazijn van een goede kwaliteit
- Look
- Tabasco
- Peper en zout
- Een blender of mixer
De meeste van deze zaken vind je standaard in de keuken van de meeste huishoudens, waardoor je de gazpacho meestal ook spontaan kan klaarmaken. Verbaasd dat er brood in deze soep wordt verwerkt? Begrijpelijk, maar dit is het geheim achter de typische fluweelachtige structuur van dit gerecht.