Aardappelpannetje met venkel, raapjes en chorizo
Twintig minuutjes. Meer heb je écht niet nodig om dit Spaans aardappelpannetje met venkel, raapjes en chorizo uit je oven te toveren. Gewoon doén!
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 0.5 kg krielaardappeltjes
- 5 cm chorizo (zacht of pikant)
- verse tijm en rozemarijnblaadjes
- 1 venkel
- 1 bosje raapjes
- 1 el Solo Vloeibaar
- Kook de krieltjes enkele minuten voor en laat uitlekken. Kook de raapjes gaar in een ruime pot kokend gezouten water. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in plakjes. Snijd de venkel in plakjes.
- Verhit een grote koekenpan en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Snijd de chorizo in plakjes en bak hem enkele minuten. Haal de chorizo uit de pan en bak de krielaardappelen, de tijm en de rozemarijnblaadjes in het braadvet van de chorizo. Bak de aardappeltjes mooi goudbruin en voeg dan opnieuw de schijfjes venkel, raap en chorizo toe.
- Bak alles nog enkele minuten al roerend en dien heet op.
