diner voor twee
Aardappelpuree, rode kool en gegrilde kipfilet met peer
Lekkere smeuïge aardappelpuree met malse sappige gegrilde kipfilet met peer en heerlijke rode kool. Een overheerlijke, complete maaltijd voor 2 in slechts 30 minuten tijd.
Recept malse en sappige kipfilet bakken en grillen. Rode kool koken en zelf aardappelpuree maken.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g aardappelen
- 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
- 300 g rode kool
- 1 ui
- 3 kruidnagels
- 1 steranijs
- 2 el balsamico azijn
- 1 grote rijpe peer
- 200 g kipfilet
- Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten (vang half kopje kookvocht op) en fijnstampen. Klop het kookvocht met 1 el Becel Original door de aardappelen.
- Snijd ondertussen de rodekool in smalle reepjes. Pel en snipper de ui. Kook de rode kool in een laagje water met de ui, de kruidnagels en de anijsster 15 minuten. Afgieten, goed laten uitlekken en mengen met 1 el Becel, de balsamicoazijn en royaal versgemalen peper.
- Snijd in de tussentijd de kipfilet in twee dunne plakken en wrijf ze in met 1 el Becel. Bestrooi met versgemalen peper. Snijd de peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. `Grill de kip in een hete grillpan of onder of op een hete grill aan beide kanten bruin in ca. 8 minuten. Grill de peer 3 minuten mee. Tussentijds keren.
- Verdeel de aardappelpuree en rode kool over 2 borden. Leg de kip en parten peer ernaast.
