Aardbeien met chocolade
Geef score
Kooktijd1 uur 5 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g aardbeien
- 250 g pure chocolade
- 1 eetlepel Solo Vloeibaar
- enkele muntblaadjes
- Doe de chocolade en de Solo Vloeibaar in een kom.
- Laat 2 minuten smelten in de microgolfoven (750 W). Controleer met een spatel of er geen harde stukjes meer overblijven en meng goed om luchtbellen te verwijderen.
- Plaats een blok of bol in piepschuim op het bakpapier.
- Breng de houten prikkers aan.
- Neem een aardbei bij het steeltje en dompel haar voor 3/4 in de chocolade. Schud er de overtollige chocolade zachtjes af.
- Prik de aardbei met de punt naar beneden op een houten prikker op de bol, zodat ze gelijkmatig kunnen drogen.
- Laat afkoelen tot de chocolade hard is (ongeveer 1 uur).
- Schik de aardbeien op een dienschaal en garneer met wat muntblaadjes.
