Appelcake met maanzaad
Maak je eigen originele variant op een echte klassieker: pimp je appelcake met maanzaad. De lichtjes nootachtige smaak vult het fruitige van de appel perfect aan. Geloof ons: dit wordt een hit!
Geef score
Kooktijd1 uur 50 min
Porties

- 1 citroen
- 1 kookappel
- 1 tl kaneelpoeder
- 150 g Solo Vloeibaar + 1 eetlepel extra voor het invetten van het bakblik
- 150 g zelfrijzend bakmeel + een beetje extra voor het bakblik
- 0.5 tl bakpoeder
- 150 g zachte witte suiker
- 3 eieren
- 2 el maanzaad
- Verwarm de oven voor tot 150 °C. Boen de citroen schoon onder stromend water. Rasp de schil fijn. Halveer de citroen en pers deze uit. Schil de appel, snijd hem in vieren en haal het klokhuis eruit. Verdeel de kwarten in stukjes. Meng de kaneel en het citroensap door de appel.
- Vet een cakeblik (inhoud 1 liter) in bestuif met een beetje meel. Mix de vloeibare margarine met de suiker totdat de suiker volledig is opgenomen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een elektrische mixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door na elk ei. Voeg het gezeefde meel toe aan het deeg. Voeg een snufje zout en het maanzaad toe. Roer de stukjes appel door het deeg.
- Giet het mengsel in het bakblik.
- Bak de cake in 50-60 minuten lichtbruin en gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen. Snijd de cake in plakken en server warm of koud.
