Baskische piperade
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el Solo Vloeibaar
- 250 ml water
- 1 blokje Knorr Bouillon Kip
- 1 el tomatenpuree
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- Los het kippenbouillonblokje op in 250 ml warm water.
- Snijd de paprika’s in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikastukken daarna in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
- Pel de ui en versnijd hem ook in kleine dobbelsteentjes. Pel het knoflookteentje.
- Verhit een diepe pan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de ui glazig. Pers er het teentje knoflook bij en laat even verder stoven zonder te kleuren.
- Voeg de paprikablokjes toe en stoof alles al roerend nog een drietal minuutjes verder, zodat de smaken zich goed vermengen.
- Blus de pan met de kippenbouillon en roer een eetlepel tomatenpuree door de paprika. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
- Laat alles een twintigtal minuutjes gaar stoven op een laag vuurtje.
