Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 250 g brie
- 20 noten naar keuze
- 1 plantje dragon
- 20 g bloem
- 2 eiwitten
- 20 g paneermeel *
- 2 el Solo Vloeibaar
- 6 vijgen
- 100 g kristalsuiker
- 4 el Luikse siroop
- Snij het stuk brie in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon.
- Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
- Snij de vijgen in kwartjes. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karameliseren.
- Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160°C. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij.
- Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.
- *Gebruik liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter.
