use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Broccolisoep met verse pesto topping en volkorentoast
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Broccolisoep maken

Broccolisoep met verse pesto topping en volkorentoast

Pimp je broccolisoep met zalm en zorg voor een échte topper aan tafel. De reepjes gerookte zalm zorgen voor een overheerlijke extra touch waarmee je iedereen overtuigt. Lekker!

Heerlijke broccolisoep met een topping van zelfgemaakte pesto. Deze groentesoep is helemaal compleet door de toast van volkoren boterhammen. Serveer deze broccolisoep bij de lunch of als voorgerecht bij een diner voor 2.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 200 g broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.75 tl kruidenbouillonpoeder
  • 10 g basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 0.75 tl geraspte parmezaanse kaas
  • 30 g Becel Gold
  • 4 volkoren boterhammen
  • extra nodig: staafmixer met beker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Breng de broccoli met de sjalot, de knoflook, 350 ml heet water en het bouillonpoeder in een diepe pan aan de kook en kook op een matig vuur ca. 8 minuten tot de broccoli zacht is.
  2. Haal ondertussen een paar mooie blaadjes van de basilicumtakjes en houdt ze apart. Maal of wrijf de rest van de basilicum (met steeltjes) met de pijnboompitjes in de beker van de staafmixer tot een pasta. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, de Becel Gold en versgemalen peper naar smaak erdoor.
  3. Pureer de broccolisoep en voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Rooster het brood. Verdeel de soep over 2 kommen. Schep de pesto topping erop en strooi de achtergehouden blaadjes basilicum erover. Geef de toast erbij.
Maak een variant op deze broccolisoep: vervang de zalm eens door gerookte paling of gerookte forel. Het proberen waard!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.