use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Champignonroomsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Heerlijke champignonsaus geeft je favoriete stukje vlees of gevogelte een extra romige twist. Met dit recept maak je deze klassieker onder sauzen zonder moeite zelf. Smakelijk!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • Voor de roux:
  • 40 g Solo margarine
  • 50 g witte bloem
  • Voor de saus:
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 blokje Knorr kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 3 el gehakte peterselie
  • 0.5 citroen, het sap
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 200 ml Solo Crèmefine Licht

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de champignons in plakjes. Maak een halve liter kippenbouillon, van één Knorr-bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
  2. Bak de champignons 3 minuten in Solo vloeibaar en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
  3. Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 g Solo wikkel in en laat smelten. Roer er de gezeefde witte bloem onder. Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
  4. Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux. Laat twee minuutjes doorkoken. Roer er dan de Solo Crèmefine Cuisine en de champignons door (samen met het kookvocht). Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.
Gegrilde kipfilet, geroosterde steak of varkensmignonettes … met deze champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.