Chinese kool met kerrie
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 1 Chinese kool
- 2 kneepjes Solo Vloeibaar
- 1 volle el kerriepoeder (hot)
- takjes koriander of platte peterselie
- 1 el geraspte kokos
- Lekker met:
- 250 g champignons
- 1 kleine ui
- 1 el peterselie
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze grof. Rooster de geraspte kokos 20 à 30 seconden in een droge koekenpan. Snijd de kool in repen.
- Verhit de vloeibare margarine in een hapjespan, strooi de kerrie erbij en laat al roerend een half minuutje doorwarmen. Voeg de repen kool toe en roerbak ze beetgaar in 4 à 5 minuten.
- Bestrooi de kerriekool voor het serveren met de koriander of peterselie en het geraspte kokos.
- Lekker met champignonflapjes:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snipper de ui.
- Bak de champignons en de uisnippers in wat vloeibare margarine even aan en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de 4 plakken bladerdeeg. Bevochtig de randen van het deeg met water en vouw de plakken schuin over de vulling dicht. Druk de randen aan met een vork.
- Leg de flapjes op een bakplaat en bak ze gedurende 20 minuten goudgeel en krokant.
