use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Eclairs met banketbakkersroom en ganache
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Eclairs met banketbakkersroom

Eclairs met banketbakkersroom en ganache

Met dit eclairs met banketbakkersroom recept maak je zelf de allerlekkerste eclairs. Deze eclairs smaken heerlijk bij een kopje koffie of als dessert.

Met deze verrukkelijke eclairs met banketbakkersroom en ganache kun je echt voor de dag komen. Gevuld met een zachtromige banketbakkersroom en afgedekt met chocoladeganache zijn ze een lust voor het oog. Met deze sjieke gebakjes zet je een bijzonder dessert op tafel!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

Voor de soezen
  • 100 g Solo Patisserie
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 150 g patisseriebloem
  • 7 eieren
  • 1 snufje zout
Voor de banketbakkersroom
  • 1 l melk
  • 5 eidooiers
  • 90 g puddingpoeder
  • 250 g suiker
  • 1 vanillestokje
Voor de chocoladeganache
  • 150 ml Solo Crèmefine Vol
  • 200 g pure chocolade
  • 2 el bloemsuiker
  • Extra nodig: spuitzak, bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Maak het soezenbeslag:
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de Solo Patisserie met de melk en het water in een sauspan en breng aan de kook. Roer er op een zacht vuur met de garde de bloem onder. Voeg een snuifje zout toe en laat het mengsel al roerend drogen.
  2. Neem de pan van het vuur en roer er met een houten lepel één voor één de 6 eieren door. Schep het beslag in een spuitzak.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het laatste ei los. Spuit op 5 cm van elkaar lange stroken van het deeg op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak 20 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Maak de banketbakkersroom:
  1. Klop de eierdooiers, het puddingpoeder en de suiker los in een beetje melk. Doe de rest van de melk in een sauspan. Snijd een vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg het toe aan de melk.
  2. Breng zachtjes aan de kook. Schep enkele lepels hete melk door het eimengsel. Voeg dit mengsel opnieuw bij de hete melk en laat al roerend inkoken tot een pudding.
  3. Giet de banketbakkersroom in een schaal, leeg een vel plasticfolie op het oppervlak en zet in de koelkast.
Maak de chocoladeganache:
  1. Breng de Solo Crèmefine Patisserie aan de kook en giet hem op de chocolade. Voeg 2 eetlepels bloemsuiker toe en roer tot een glad glazuur.
Werk af:
  1. Haal de banketbakkersroom uit de koelkast, roer glad en schep hem in een spuitzak. Maak een kleine holte in de éclairs en vul ze met de banketbakkersroom. Dop de bovenzijde van de éclairs in de chocoladeganache en serveer ze op een schaal.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.