Gebakken aardappelen met rozemarijn
Deze gebakken aardappelen met rozemarijn ruiken niet alleen naar de zomer, zo smaken ze ook. Een simpel maar superlekker bijgerecht waarmee je zeker scoort op je BBQ!
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- grof zeezout
- 1.5 kg aardappelen
- 2 teentjes look
- 1 citroen of limoen
- 2 takjes rozemarijn
- Was de aardappelen. Snij ze met schil in vieren.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Hak de knoflook fijn, was de citroenen, rasp het geel van de schil en pers de citroen vervolgens uit.
- Haal de naaldjes van de rozemarijntakken.
- Doe de aardappelen samen met de andere ingrediënten in een ovenschaal en schenk hier de Solo over.
- Bak de rozemarijn-aardappelen in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
- Schenk eventueel tijdens het bakken nog wat Solo over de aardappelen, zodat een mooie gouden korst ontstaat.
