Gebakken everzwijnfilet gepaneerd met noten en vijgen uit de oven
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 2 dl rode wijn
- 2 dl wildfond
- 2 eetlepels Solo
- 4 eetlepels tafelsuiker
- 1 dl light room
- zout
- 800 g everzwijnfilet
- peper
- 8 kastanjes (voorgekookt)
- 4 aardappelen
- 4 vijgen (verse)
- 100 g walnoten (gehakt)
- Spoel de aardappelen en kook ze in gezouten water zonder ze te schillen.
- Snij de aardappel aan de bovenzijde voorzichtig open en haal er zoveel mogelijk ‘pulp' uit.
- Meng de aardappelpulp met de geplette kastanjes en de light room en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel.
- Halveer de vijgen en strooi er suiker over.
- Zet ongeveer 15 minuten in een oven van 190° C.
- Snij de everzwijnfilet in kleine schijven van gelijke dikte.
- Bak het vlees in de Solo (in een pan die ook in de oven mag). Strooi er de noten over en zet kort in de oven.
- Haal het vlees uit de pan. Blus de pan met de rode wijn, laat kort inkoken en voeg de fond toe.
- Laat alles inkoken tot een lichtgebonden saus en controleer of de saus goed gekruid is.
- Warm intussen de gevulde aardappel op. Schik het vlees op voorverwarmde borden, leg er de vijgen en de aardappel naast en overgiet met de saus.
