Gebakken gamba's met tomatenfondant
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 24 gamba's
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 3 sjalotten
- 1.5 dl witte wijn
- 1 blokje Knorr Kruiden Bouquet Provençal
- peterselie
- zout
- 6 grote tomaten
- 1.5 koffielepels citroensap
- peper
- Geef de gamba's een frisse douche en dep ze droog.
- Haal de tomaten uit hun jasje, doe de pitten eruit en snij het tomatenvlees in blokjes.
- Hak ook de sjalotten fijn.
- Stoof de sjalotten in de helft van de Solo en doe er tomaten en wijn bij.
- Nu het deksel op de pot en alles vijf minuten laten stoven.
- Ondertussen heb je tijd om de gamba's te bakken in de rest van de Solo.
- trooi er nog wat zout en peper over.
- Laat de Knorr Kruiden Bouquet Provençale smelten in de tomatenfondant.
- Lepel de tomatenfondant kwistig op voorverwarmde borden en schik er stijlvol de gamba's bovenop.
- Versier met enkele blaadjes peterselie en druppel er het citroensap over.
