Gegrilde tonijn met prinsessenboontjes, citroen, knoflook en ei
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- zout en peper
- 1 eetlepel Solo
- 250 g prinsessenboontjes
- 4 moten tonijn van 220 g elk en 3 cm dik
- Bertolli extre vergine
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- citroen (fijngesneden zeste van een halve citroen)
- Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en wrijf ze door een zeef.
- Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar.
- Laat ze schrikken in ijswater en laat ze nadien goed uitlekken.
- Verhit de Solo in een pan en fruit er de knoflook in.
- Doe er de boontjes bij en warm goed door.
- Kruid met de citroenzeste, peper en zout en meng er voorzichtig de fijngewreven eieren onder.
- Houd warm.
- Wrijf de tonijnmoten in met olijfolie en grill ze gedurende een 5-tal minuten op de barbecue.
- Kruid nadien met peper en zout.
- Serveer met de boontjes en zuiderse saus naar keuze.
