Gekarameliseerd witloof
Recept van Sambaatje.
Gekaramelliseerd witloof scoort bij iedereen: ideaal voor wie niet van de bittere smaak van witloof houdt. Maak het zelf klaar met dit eenvoudige recept.
Recept van Sambaatje.
Gekaramelliseerd witloof scoort bij iedereen: ideaal voor wie niet van de bittere smaak van witloof houdt. Maak het zelf klaar met dit eenvoudige recept.
Geef score
Porties

- 4 stronken witlof
- 2 el poedersuiker
- 2 el boter
- 2 el water
- Witlof ontdoen van de lelijkste buitenste bladeren. Aan de onderkant een stukje afsnijden. Witlof in lengte doorsnijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en 4 struikjes witlof in ca. 3 minuten bakken. Poedersuiker toevoegen en laten karameliseren. Water toevoegen en met de deksel op de pan ongeveer 3-5 minuten laten garen.
