Gepocheerde kabeljauw met puree van lente ui, tartaar van tomaat en tuinkruiden
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g kabeljauwfilet
- 400 g bloemaardappelen
- Solo Vloeibaar
- 1 ei
- 1 scheutje melk
- muskaatnoot
- 1 pakje jonge uitjes
- 2 vleestomaten
- groene tuinkruiden (platte peterselie, basilicum, dille, kervel) gehakt
- visbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel witte wijnazijn
- Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten en bewerk ze tot een puree met Solo light vloeibaar , het ei , de melk en nootmuskaat. Voeg er net voor het serveren de lente uitjes aan toe.
- Pel de tomaten door ze kort in kokend water te leggen , ontpit ze en snijd ze in blokjes.
- Kruid ze met peper en zout en voeg er de gehakte groene kruiden aan toe.
- Werk verder af met olijfolie en witte wijnazijn.
- Pocheer de kabeljauw 4 a 7 minuten in de hete visbouillon.
