Gepocheerde kip met voorjaarsgroenten en kerrie
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 2 blokjes Knoor Finesse bouillon kip
- 1 stengel citroengras
- 600 g gemengde voorjaarsgroenten
- 1 blokje Knorr Kruiden Bouquet Ui en Tuinkruiden
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 eetlepel currypasta
- Maïzena voor blanke sausen
- 1,5 dl light room
- 1 hoeve kip
- Eerst ga je de kip in een 45 minuten pocheren op een zacht vuurtje in 2 liter kokend water, waarin je bouillonblokjes en citroengras gooit.
- Nu heb je tijd voor de groenten: maak ze schoon, hak ze in gelijke stukken en blancheer ze. Wortel en ui worden best gepocheerd in een bodempje water met wat margarine.
- De gepocheerde kip is nu aan de beurt: verwijder de billen en hak ze in twee, snij de filets van de borstkas, haal het vel weg en hou de kippenstukjes dan warm.
- Voor de saus zeef de jus en kook die in tot een halve liter. De saus laat zich gewillig binden met Maïzena Roux Minute.
- Nu nog de light room, currypasta en het blokje Knorr Kruiden Bouquet Ui en Tuinkruiden toevoegen.
- Leg de kip in de saus, en warm alles op een zacht vuur weer op.
- Op het einde schep je de groenten er nog bij.
- Serveer op warme borden, liefst met wat rijst.
