use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Geroerbakte groene en witte asperges met zalm en noedels
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm met asperges en noodles

Geroerbakte groene en witte asperges met zalm en noedels

Recept zelf asperges koken met zalm en noodles. Groene en witte asperges roerbakken, met zalm en mie. Diner voor 2.

Heerlijke groene en witte asperges roerbakken met zalm en eiermie. Voorzien van een subliem Aziatisch tintje door de sojasaus en het Chinees 5-kruidenpoeder. Extra lekker en gezond door de Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 350 g witte asperge
  • 350 g groene asperges
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 bosuien
  • 200 g zalmfilet (2 stuks)
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g eiermie
  • 0.5 el sojasaus
  • 1 mespunt Chinese vijfkruidenpoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de witte asperges vanaf het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Schil de onderste helft van de groene asperges en breek of snijd ook hier het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Snijd de asperges in stukjes van ca. 4 cm maar houd de groene en witte wel apart.
  2. Kook de witte aspergestukjes ca. 6 minuten ik kokend water. Voeg de kopjes 2 minuten later toe. Kook de groene aspergestukjes ca. 4 minuten in kokend water en voeg de kopjes 2 minuten later toe. Giet beide aspergesoorten af.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maar de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Bestrijk de zalmfilet heel dun met Becel Original en bestrooi met peper naar smaak.
  4. Verhit de rest van de Becel in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de asperges 2 minuten. Voeg de champignons en bak ze voorzichtig omscheppend 3 minuten mee.
  5. Verhit gelijktijdig een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 5 tot 7 minuten aan beide kanten bruin en vanbinnen net gaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water gaar. Giet de mie af en spoel met koud water. Schep de mie met de bosui, de sojasaus en Chinese 5 kruidenpoeder en peper naar smaak door de roerbak en warm alles op een hoog vuur kort door. Schep de roerbak in kommen en serveer met de gebakken zalm.
Serveer de geroerbakte groene en witte asperges met zalm en noedels eens met een eenvoudige, frisse salade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.