use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde aubergines met kruidig gehakt en Comté
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde aubergines met kruidig gehakt en Comté

Gevulde aubergines met kruidig gehakt en Comté

Zin in een lekker zuiderse ovengerecht, zonder veel gedoe in de keuken? Maak het jezelf makkelijk: ga voor gevulde aubergines met gehakt.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 800 g gemengd gehakt
  • 40 g Solo
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • kleine rode pepertjes, gehakt (naar believen)
  • 2 grote aubergines
  • 4 dl tomatensaus
  • 8 eetlepels gemalen Comté

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng het gehakt met de ui, het ei, het paneermeel, de knoflook, de peterselie en de rode pepertjes.
  2. Bak het mengsel in de Solo kort in de pan. Snij de aubergines overlangs door en haal het vruchtvlees er gedeeltelijk uit.
  3. Vul de auberines met het gehakt en overgiet met de tomatensaus.
  4. Bestrooi met de gemalen Comté.
  5. Zet de aubergines een half uur in een oven op 180°C.
  6. Dien op verwarmde borden op en werk af met een takje groen.
Wil je het vruchtvlees van de aubergines niet verspillen? Snijd het in blokjes en meng ze door het gehakt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.