Gevulde tomaten uit de oven
Gehakt, feestelijk? O ja, reken maar! Zet deze populaire ovenschotel met tomaat en gehakt maar eens op je feesttafel: succes gegarandeerd bij groot én klein.
Gehakt, feestelijk? O ja, reken maar! Zet deze populaire ovenschotel met tomaat en gehakt maar eens op je feesttafel: succes gegarandeerd bij groot én klein.
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g gemengd gehakt
- 8 kleine tot middelgrote tomaten
- 1 sjalot
- 50 g zongedroogde tomaten
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g Gruyère
- 1 kl gedroogde oregano
- 1 kl verse tijmblaadjes
- 2 el Solo Vloeibaar
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het kapje van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een koffielepel. Laat ze omgekeerd uitlekken op een rooster. Het vruchtvlees kan je eventueel gebruiken voor soep of saus.
- Pel en versnipper de sjalot. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg alles bij het gehakt, samen met de geraspte parmezaan, de oregano en een eetlepel Solo Vloeibaar.
- Was je handen en meng het gehakt en de andere ingrediënten goed door elkaar. Vul de tomaten met het gehakt en zet het kapje er weer bovenop.
- Borstel een ovenschaal in met wat Solo Vloeibaar en schik de tomaten erin. Borstel ook de tomaten in met Solo Vloeibaar en gaar ze 30 minuten in de oven. Serveer eventueel met wilde rijst of een slaatje met olijven.
