hoofdgerecht
In bier gestoofde kip met mosterd
Gepost door Amora
Gepost door Amora
Geef score
Kooktijd1 uur 15 min
Porties

- 1 kip (1,5 kg)
- 2 el Solo Vloeibaar
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 laurierblad
- 120 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 50 cl bier
- 2 el Amora Zachte Mosterd
- 4 el crème fraîche
- 1 el bloem
- 2 el fijngehakte peterselie
- Snijd de kip in stukken. Pel en snipper de ui grof. Hak de knoflook fijn. Schrap de wortel schoon en snijd in plakjes.
- Verhit de vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Bak op middelhoog vuur de stukken kip rondom aan en bestrijk ze dan met de mosterd.
- Bak de ui, knoflook en het laurierblad een paar minuten mee. Strooi dan de bloem in de pan en laat ook deze even zachtjes meebakken.
- Voeg, als alles begint te kleuren, de paddenstoelen en de wortelplakjes toe en schenk het bier in de pan. Schep even goed om en breng aan de kook.
- Laat het gerecht op laag vuur ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen. Draai 5 minuten voor het einde het vuur helemaal laag zodat het gerecht niet meer kookt. Roer de crème fraîche door het kookvocht en bestrooi de kip met fijngehakte peterselie.
