Kalkoenfilet met gesmolten kaas en Gandaham
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 1 eetlepel Solo
- 1 wortel
- 3 dl gevogeltebouillon
- 1 eetlepel versnipperde platte peterselie
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 500 g kalkoenfilet
- 4 plakjes gandaham
- 100 g roquefort
- 1 eetlepel Bertolli extra Vergine
- 1 ui
- Snij de ui en wortel fijn.
- Bak de kalkoenfilet aan in een mengsel van olie en Solo.
- Voeg de groenten, tijm en laurier toe en zet deze pan in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende een halfuur.
- Haal het vlees uit de oven en laat kort rusten.
- Snij de filet in 8 plakjes.
- Leg tussen elk sneetje een half plakje Gandaham en een stukje roquefort.
- Leg dit in een andere ovenschaal en zet het opnieuw 10 minuten in de oven.
- Blus de eerste pan met de bouillon en laat dit inkoken tot een lichtgebonden saus.
- Zeef dit en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel het vlees over borden, strooi er de peterselie over en nappeer met de saus.
