use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kip met gebakken aardappeltjes en appelmoes met steranijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kip met gebakken aardappeltjes en appelmoes met steranijs

Kip met gebakken aardappeltjes en appelmoes met steranijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 4 grote aardappelen
  • Appelmoes:
  • 8 appelen
  • suiker (naar smaak)
  • 1 steranijs

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de appelmoes. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Verhit een pot met zware bodem en smelt er wat Solo in. Bak de appelen met een scheutje water, de suiker en de steranijs tot moes. Verwijder de steranijs.
  2. Maak de aardappelblokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el Solo in een pan en bak de blokjes op een hoog vuur tot ze goudbruin zijn, zet het vuur lager en laat ze zacht garen. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de kip. Verhit een koekenpan en doe er 1-2 el Solo Vloeibaar in. Bak de kip rondom mooi bruin, draai het vuur zacht en laat verder garen.
  4. Serveer de kip met de appelmoes en gebakken aardappelblokjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.